Lucruri pe care (nu) le stiai despre Bosnia

 

Bosnia si Hertegovina…tara balcanica situata in sud est-ul Europei. Tara ce nu a intrat in UE tocmai din cauza „neintelegerilor” ce tin de religie si etnie. Desi este o tara mica, care nu ar reprezenta nici un interes fata de multi dintre noi, Bosnia este o tara cu potential, o tara nedescoperita.

Iata cateva lucruri pe care cu siguranta nu le stiai despre ea:

  • Este tara condusa de 3 presedinti, fiecare presedinte reprezentand un grup etnic (musulmani, ortodoxi si catolici).

  • In mai 2008, in Visoko a fost descoperita prima piramida europeana, de catre arheologul bosnian, Semir Osmanagic. Piramida are o inaltime de peste 100 de metri, cu tuneluri ce se intind chiar si pana la 4 km si cu o vechime aproximata la 12.000 de ani. Semir considera  ca aceasta piramida se va dovedi cu cel putin o treime mai inalta decat Marea Piramida a lui Keops de pe platoul Giza din Egipt
  • Sistemul scolar si universitar din Bosnia este unul foarte dur si foarte greu. Chiar daca nu detin universitati de renume, bosniecii se mandresc cu corectitudinea sistemului universitar si cu studentii ce se formeaza in aceste facultati.
  • Limba bosniana este una foarte grea, gramatica este una dificila, poate 3 ani de lectii intense si practica te pot aduce la nivelul de incepator. Avantajul dupa ce ai invatat aceasta limba..este ca vei stii toate limbile balcanice (macedoneana, croata si sarba) si poti intelege cat de cat bulgara si slovaca. Deci…tre sa ma pun pe treaba domne !!!!
  • Este o tara cu multe rauri, majoritatea nenavigabile…probabil acest motiv le face sa para ca neatinse de lume, curate ca lacrima, de un albastru minunat (poza imi apartine).
  • Sunt mari bautori de cafea, de dimineata cafea, dupa micul dejun cafea, inainte de pranz cafea, dupa pranz cafea….ati inteles ideea. Se bea cafea chiar si seara la ora 22.
  • Au cei mai frumosi barbati…asta e declarata de mine…doar detin unul acasa ;)!
Reclame

Un gând despre &8222;Lucruri pe care (nu) le stiai despre Bosnia&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s